Kikkererwtenbeignets met geroosterde paprika’s

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

Voor de beignets
250 g kikkererwtenmeel (toko, natuurvoedingswinkel)
½ tl zeezout
4 el olijfolie
75 ml mix van olijfolie en zonnebloemolie

Voor de paprika's
3 geroosterde rode paprika’s (potje), afgespoeld, in repen
paar takjes peterselie, grof gehakt
3-4 el citroensap
versgemalen zwarte peper
Extra: rechthoekige (cake)vorm, met bakpapier bekleed

BEREIDING
Breng 375 ml water met kikkererwtenmeel, zout en 2 el olijfolie aan de kook en laat het al roerend op middelhoog vuur ca 10 min zachtjes koken tot je een dik mengsel hebt. Schep de massa in de vorm en laat minstens 2 uur opstijven. Meng intussen voor de paprikasalade peterselie, citroensap en overige olijfolie met de paprikarepen.
Stort de panelle en snij in plakken. Bak ze in het oliemengsel in een koekenpan aan 2 kanten in ca 6 min goudbruin. Maal er peper over en serveer warm met de paprikasalade.
 

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO