Kaneel & wortel energierepen

Geschikt voor 10 personen

Wortels zijn rijk aan vezels en bètacaroteen. Ze bevatten ook veel vitamine C en dat geeft een boost aan je immuunsysteem.

gerelateerd
Paddestoelenrisotto van bloemkoolrijst
Kip cashew met bloemkoolrijst
Gebakken bloemkoolrijst met gehakt, wortel en tuinerwten
Srirachapancakes met cheddar, bacon en gekarameliseerde banaan

Ingrediënten

130 g eiwitten 
230 g wortels, tot puree gemaakt
120 g havermeel 
60 g vanille eiwitpoeder (wei)  
0,5 tl baking soda
120 ml ahornsiroop 
0,5 tl kaneelpoeder

BEREIDING:
Voor: 12-16 repen
Bereidingstijd: 10 minuten In de oven: 25 minuten
Verwarm de oven voor op 180 °C/gasstand 4. Bekleed een bakvorm
van 20 x 20 cm met bakpapier. Klop in een kom de eiwitten samen met
de wortelpuree. Zeef boven de kom het havermeel en het eiwitpoeder.
Voeg dan de baking soda, de ahornsiroop en het kaneelpoeder toe.
Schep het beslag in de bakvorm en zet de vorm 25 minuten in de oven.
Laat afkoelen voordat je er 12-16 repen van snijdt. Je kunt ze 4 dagen in
een luchtdicht afsluitbare doos of een week in de koelkast bewaren.

Energierepe vp

Fern Green

gerelateerd
Paddestoelenrisotto van bloemkoolrijst
Kip cashew met bloemkoolrijst
Gebakken bloemkoolrijst met gehakt, wortel en tuinerwten
Srirachapancakes met cheddar, bacon en gekarameliseerde banaan
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO