Kalkoenfilet met sinaasappel

Geschikt voor 4 personen

Kalkoenfilet zit boordevol eiwitten en heeft een zeer laag vetgehalte. Het verbaast ons dus niets dat het in de meeste diëten voorkomt. Serveer je het met plakjes sinaasappel, dan krijgt het vlees ook nog eens een frisse smaak.

gerelateerd
Paddestoelenrisotto van bloemkoolrijst
Kip cashew met bloemkoolrijst
Gebakken bloemkoolrijst met gehakt, wortel en tuinerwten
Srirachapancakes met cheddar, bacon en gekarameliseerde banaan

Ingrediënten

1 el komijnzaad
1 el korianderzaad
4 draadjes saffraan
1 tl harissa* of scherp paprikapoeder
1 teen knoflook
1 el honing
4 kalkoenfilets of biologische kipfilets
zout
olie, om in te bakken
2 sinaasappels, schoongeboend, in plakken
50 g pistachenoten, fijngehakt, bij het serveren

BEREIDING
Rooster komijn en koriander ca 3 min in een droge koekenpan tot de zaadjes gaan ploffen. Stamp fijn in een vijzel. Voeg saffraan en harissa* toe. Voeg de teen knoflook toe en wrijf fijn. Schep in een kommetje en roer de honing erdoor. Wrijf de filets in met zout en daarna met het specerijenmengsel. Verhit wat olie in een pan met anti-aanbaklaag en bak de filets op hoog vuur goudbruin en gaar. Bak in een andere pan de plakken sinaasappel. Verdeel over 4 borden en bestrooi met pistachenoten. Lekker met wortelsalade met rode ui en munt (zie hierboven)

* Harissa is een Marokkaans specerijenmengsel dat je in de supermarkt of Turkse of Marokkaanse winkel als pasta kunt kopen. De samenstelling wil nog weleens verschillen, maar het is altijd scherp (door de rode pepertjes die erin zitten) en er zit altijd knoflook, zout, koriander, komijn of karwijzaad en olijfolie in, soms nog aangevuld met ingemaakte citroen en/of paprika.

gerelateerd
Paddestoelenrisotto van bloemkoolrijst
Kip cashew met bloemkoolrijst
Gebakken bloemkoolrijst met gehakt, wortel en tuinerwten
Srirachapancakes met cheddar, bacon en gekarameliseerde banaan
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO