Jollof rice

Geschikt voor 4 personen

Een kruidige rijst met tomaat, sperziebonen en kip.

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui

Ingrediënten

500 g kippendijvlees, zonder been of vel
peper en zout uit de molen
olie
2 uien, in parten
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 cm gember, geschild en fijngehakt
350 g basmatirijst
1 tl cayennepeper
½ tl kaneel
4 tomaten, gepureerd
1 laurierblaadje
300 ml bouillon
200 g sperziebonen, schoongemaakt en in stukjes

BEREIDING
Snij het kippenvlees in stukjes en bestrooi met peper en zout. Verhit wat olie in een grote pan en bak de kipstukjes snel bruin. Schep uit de pan met een schuimspaan. Bak ui, knoflook en gember glazig. Doe de rijst, cayenne en kaneel erbij en schep goed om. Roer de tomaat, laurier en bouillon erdoor en breng aan de kook. Doe de kip er weer bij en de sperziebonen en dek de pan af. Laat op laag vuur zachtjes koken tot het water is verdampt en de rijst gaar is.
Fotografie: Jeroen Niezen - Styling: Marieke Meijer - Receptuur en foodstyling: Ingmar Niezen

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO