Indiase koolraapkoekjes

Geschikt voor 4 personen

De zachte smaak van koolraap is lekker in combinatie met pittige specerijen. Deze koekjes zijn een variant op pakoras, een Indiase snack die meestal wordt gemaakt met bloemkool en aardappel.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

1 (ca 650 g) koolraap, geschild en in kleine blokjes
75 g bloem
100 ml crème fraîche
1 ei, geklopt
1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
1 rode ui, gesnipperd
1 tl cayennepeper
2 tl garam masala (of kerriepoeder)
1/2 tl kurkuma (koenjit)
1 tl korianderzaad, gekneusd
klein handje verse koriander, fijngehakt
om te bakken zonnebloemolie
om erbij te serveren mangochutney

Kook de blokjes koolraap in een pan met water in ca 15 min gaar. Giet af en laat goed uitlekken. Klop in een grote kom de bloem met de crème fraîche en het ei tot een dik, glad beslag. Meng er de chilipeper, rode ui, specerijen en verse koriander door. Breng op smaak met zout en peper. Stamp de blokjes koolraap tot een grove puree en meng die door het beslag. Verhit een beetje olie in een grote antiaanbakpan. Schep 3-4 bergjes van het beslag in de pan en bak de koekjes 2 min per kant tot ze knapperig en bruin zijn. Bak de koolraapkoekjes in porties (hou ze evt in een oven van 150°C warm). Serveer ze warm met de chutney.

Geroosterde wintergroenten >
Röstipastei met paddestoelen en pastinaak >
Wortelgroenten met spek >

Fotografie: Imsyndo/Philip Webb/Gareth Morgans - bewerking receptuur Tal Maes
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO