Indiase auberginecurry

Geschikt voor 4 personen

Een auberginecurry uit India, lekker met basmatirijst en naan.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

8 lange, smalle (Turkse) aubergines
olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el geraspte verse gemberwortel
1 ui, gesnipperd
125 ml yoghurt
2 tomaten, in plakjes
1 tl gemalen komijn
1 tl milde kerriepasta
1 tl garam masala kerriepoeder
1 bosje koriander, gehakt

BEREIDING
Verwarm de oven op 210ºC. Was de aubergines en snijd ze in de lengte doormidden. Leg ze op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en bak ze 25 min in de oven.
Fruit in knoflook, gember en ui zachtjes tot de ui glazig is. Voeg de yoghurt toe, samen met de tomaat en de aubergine. Schep de komijn, de kerriepasta en garam masala erdoor.
Bak nog 10 min op laag vuur, proef dan of het gerecht gekruid genoeg is. Bestrooi met koriander.

Fotografie Michaël Roulier – Bewerking receptuur Ingrid van Koppenhagen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO