IJsthee

Geschikt voor 6 personen

Niks, maar dan ook niks gaat er boven zelfgemaakte ijsthee.

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

2 zakjes thee (earl grey)
100 g rietsuiker
1 sinaasappel, schoongeboend
1 bos verse munt of citroenmelisse

BEREIDING
Breng 1 liter water aan de kook. Laat de theezakjes 10 min in het hete water trekken. Los de suiker op in de thee. Schil de sinaasappel heel dun (alleen het oranje deel van de schil) en pers het sap uit. Houd een paar takjes munt apart om de drankjes mee te garneren en leg de rest in de thee. Roer het sinaasappelsap en de schil door de thee en laat hem helemaal afkoelen.

Schenk de thee door een zeef en bewaar hem in een afsluitbare fles. Vul de glazen met ijsklontjes, schenk de koude thee erbij en garneer met munt.

 

Receptuur & foodstyling: Ingmar Niezen - Styling: Mirjam van der Rijst - Fotografie: Harold Pereira
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO