Hollandse gazpacho met garnalen

Geschikt voor 0 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

½ bloemkool, in roosjes
200 g diepvriesdoperwten, niet ontdooid
1 komkommer, geschild
1 kleine sjalot
1 teen knoflook
1/3 bos bladpeterselie, zonder steeltjes
700 ml groentebouillon, pot
4-6 el olijfolie
peper en zout uit de molen
Voor de garnering
50 g doperwten, gaar
¼ komkommer, in heel kleine blokjes
100 g Hollandse garnalen
 
Extra: keukenmachine

BEREIDING
Doe de bloemkoolroosjes, doperwten, komkommer, sjalot, knoflook, bladpeterselie en 600 ml van de bouillon in een keukenmachine en draai tot een mooie soep. Doe er als de soep te dik is nog wat bouillon bij. Breng op smaak met de olijfolie, peper en zout. De soep is al lekker koud door de bevroren doperwten. Hij kan direct gegeten worden. Eet je de gazpacho later, zet de soep dan koud weg. Leng evt aan met wat bouillon.

Vul 2 bakjes met garnering, 1 met groenten en 1 met garnalen. Schep wat garnering in een soepkom, schenk de soep erop en besprenkel met olijfolie.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO