Groot schuimdessert

Geschikt voor 6 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

6 zeer verse eiwitten
250 g fijne tafelsuiker
250 g poedersuiker

Voor de passievruchtroom
8 passievruchten
150 g mascarpone
150 ml crème fraîche
150 ml slagroom

BEREIDING
Klop de eiwitten met de suiker stijf en vouw met een pannenlikker de gezeefde poedersuiker erdoor. Smeer het schuim in een dikke ronde laag op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet gedurende 2 uur in een op 110ºC voorverwarmde oven.

Snijd intussen 6 passievruchten doormidden en schep ze leeg. Doe het vruchtvlees in een pannetje en kook dit op een laag pitje tot de helft in. Roer het mengsel met een houten lepel door een zeef in een kom. Klop de slagroom stijf. Meng de mascarpone met de crème fraîche en het sap tot een gladde massa en voeg de geklopte slagroom toe. Breng zonodig op smaak met een beetje poedersuiker.

Leg vlak voor het serveren de meringue op een schaal, schenk de passievruchtroom eromheen en garneer met de zaadjes uit de overgebleven passievruchten. Ook mooi om te garneren met bramen.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO