Groentesalade met biefstuk

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

1 rode ui, in halve ringen
1 el olijfolie
400 g groente (peultjes, maïskolfjes, worteltjes)
1 el gekruid zeezout
4 biefstukken à 120 g
1 el balsamico-azijn
wat blaadjes basilicum, fijngesneden

BEREIDING
Fruit de ui in de olie op laag vuur. Voeg groente, wat water en zout toe en bak 10 min op hoog vuur. Verwarm in een andere pan het zeezout tot het gaat knisperen. Voeg het vlees toe en bak 2 min per kant (rood) of 3 à 4 min (medium). Voeg in de laatste min de azijn toe. Laat het vlees 5 min rusten en snij het daarna in plakjes. Verdeel de groente over 4 borden, verdeel het vlees en de jus erover en garneer met basilicum.

TIP
De azijn zorgt dat het vlees lekker mals wordt, pittig smaakt en een dieprode kleur krijgt.

Fotografie: Jérôme Bilic
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO