Groene risotto

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

paar el olijfolie
4 bosuien, fijngehakt
250 g arboriorijst
200 ml witte wijn
1 liter warme kippenbouillon
100 g doperwten
200 g bladspinazie, in reepjes
50 g zachte boter
50 g versgeraspte Parmezaanse kaas
zout en versgemalen peper

BEREIDING
Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Hou een deel van de groene stengels van de bosui achter en fruit de rest 2-3 min op laag vuur. Schep de rijst erdoor en bak de korrels kort mee tot ze glanzen. Schenk de wijn erbij en laat verdampen. Schenk 1/4 van de bouillon erbij. Laat de rijst zachtjes koken, roer regelmatig. Voeg, zodra de rijst de bouillon heeft opgenomen, weer een flinke scheut bouillon toe.

Zet het vuur lager en blijf roeren tot al het vocht bijna is opgenomen. Herhaal deze handeling tot de risotto na ca 20 min romig en beetgaar is; voeg 5 min voor het einde de doperwten toe. Meng op het laatste moment de spinazie, de stengels van de bosui, boter en geraspte kaas erdoor. Roer tot de spinazie net is geslonken. Breng royaal op smaak met zout en peper.

VEGA-OPTIE
Als je de kippenbouillon vervangt door een lekkere groentebouillon maak je makkelijk een vegetarische risotto. Ook lekker: voeg op het laatste moment eventueel nog verse kruiden toe, zoals dille, koriander, basilicum of munt.

Fotografie Jérôme Bilic - Bewerking receptuur Tal Maes
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO