Grapefruit-yoghurtijs met pavlova en curd

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

Voor de curd
75 gram boter
75 gram suiker
125 ml vers geperst Florida grapefruitsap
3 eieren

Voor het ijs
275 ml vers geperst Florida grapefruitsap
100 gram suiker
150 ml room
420 gram Griekse yoghurt

Voor de pavlova
4 eiwitten op kamertemperatuur
250 gram suiker
2 theelepels maïzena
1 eetlepel witte wijnazijn
snufje zout

BEREIDING
Curd: plaats een kom boven een pan met zachtjes kokend water. Doe de boter, de suiker en het sap in de kom en blijf roeren totdat de boter gesmolten en de suiker opgelost is. Klop de eieren zachtjes in de kom. Blijf roeren tot het mengsel begint in te dikken. Giet het mengsel af een gesteriliseerde pot en bedek het met vetvrij papier. Doe de deksel erop als het afgekoeld is en bewaar in de koelkast.
 
IJs: roer de suiker door het sap totdat de suiker opgelost is en roer de room en yoghurt er doorheen. Doe het daarna in een ijsmachine en roer totdat de massa dik wordt. Doe het mengsel in een diepvriesdoos en plaats deze in de vriezer. Zet het ijs ongeveer 15-20 minuten voor het eten in de koelkast om het iets te verzachten. 

Pavlova: verwarm de oven voor op 140 graden Celsius. Klop de eiwitten met een snufje zout in een kom stijf totdat ze zachte pieken vormen. Voeg er geleidelijk suiker, maïzena en vervolgens de azijn aan toe en blijf opkloppen totdat het een dikke glanzende massa is. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Maak bolletjes met een eetlepel en gebruik de achterkant van de lepel om deze in te duwen en holletjes te maken. Bak deze in 50-60 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat de pavlovas afkoelen op de bakplaat. Bewaar de pavlovas in een luchtdicht bakje.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO