Granola met geglaceerde pruimen

Geschikt voor 4 personen

Ontbijt!

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

Voor de granola
3 el honing
2 el koolzaad- of zonnebloemolie
200 g havervlokken
50 g ongezouten amandelen
30 g pompoenzaad
30 g zonnebloempitten
20 g gemalen kokos
40 g pistachenoten
50 g blanke rozijnen
50 g gedroogde cranberry’s

Voor de pruimen
350 g pruimen, gehalveerd en ontpit
1 el boter
2 el suiker

BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm in een kleine pan de honing samen met de olie op matig vuur tot de honing is gesmolten. Meng in een grote kom de havervlokken met de amandelen, pompoenzaad, zonnebloempitten en kokos. Schenk er het honingmengsel over en meng goed. Spreid het mengsel gelijkmatig uit over een bakplaat. Bak de granola in het midden van de oven in ca 25 min diepbruin; schep tussentijds een paar keer om.

Laat afkoelen en meng er de pistachenoten, rozijnen en cranberry’s door. Je kunt granola in een goed afgesloten pot ca 1 maand bewaren. Verwarm in een grote koekenpan de pruimen met de boter en suiker 5 min op matig vuur. Zet het vuur lager en laat de pruimen nog 5 min zachtjes bakken tot ze zacht en glanzend zijn. Serveer de pruimen met de granola en yoghurt of melk. (Als je geen pruimen kunt krijgen, kun je ze vervangen door ander vers fruit, bijv appel.)

Fotografie Sharyn Cairns/taverne agency - Bewerking receptuur Tal Maes
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO