Ginger ale

Ginger ale
  • Drankjes
  • Aantal personen: 4
  • gemberwortel , suiker , citroen
  • Vegetarisch
  • Zo gepiept (max 20 min)
  • Zonnig & zomers

Ingrediënten

250 g verse gemberwortel, geschild en in stukken
165 g suiker
120 ml water
koolzuurhoudend water
schijfjes citroen
 Extra: blender, zeef

 

BEREIDING
Pureer de gember in een blender; voeg evt een beetje water toe. Meng in een pannetje de gemberpuree met de suiker en het water. Breng het snel aan de kook, zet het vuur dan lager en laat het in ca 15 min zachtjes tot siroop inkoken. Laat afkoelen en zeef de siroop. Bewaar de siroop in de koelkast. Leng de gembersiroop met koolzuurhoudend water aan. Serveer met schijfjes citroen en evt ijsblokjes.

 

Fotografie: Edouard Sicot - Bewerking receptuur: Tal Maes
 
 
Meer Recepten...
Recepten
Tagliatelle met chilipompoen en ricotta
Recepten
Kippensoep met orzo en pesto
voor 4 personen • 30 min bereidingstijd
Recepten
Stoofpotje van venkel, kikkererwten en garnalen
Recepten
Venusschelpen met bloodymarysaus
Recepten
Pilav met bloemkool, kikkererwten en gepocheerd ei
Recepten
Tongschar met gember en Chinese groenten
Recepten
Pittig broodje bal
Recepten
Tramezzini - Italiaanse sandwiches
Italiaanse versie van de clubsandwich in het klein.