Ginger ale

Ginger ale
  • Drankjes
  • Aantal personen: 4
  • gemberwortel , suiker , citroen
  • Vegetarisch
  • Zo gepiept (max 20 min)
  • Zonnig & zomers

Ingrediënten

250 g verse gemberwortel, geschild en in stukken
165 g suiker
120 ml water
koolzuurhoudend water
schijfjes citroen
 Extra: blender, zeef

 

BEREIDING
Pureer de gember in een blender; voeg evt een beetje water toe. Meng in een pannetje de gemberpuree met de suiker en het water. Breng het snel aan de kook, zet het vuur dan lager en laat het in ca 15 min zachtjes tot siroop inkoken. Laat afkoelen en zeef de siroop. Bewaar de siroop in de koelkast. Leng de gembersiroop met koolzuurhoudend water aan. Serveer met schijfjes citroen en evt ijsblokjes.

 

Fotografie: Edouard Sicot - Bewerking receptuur: Tal Maes
 
 
Meer Recepten...
Recepten
Pilav met bloemkool, kikkererwten en gepocheerd ei
Recepten
Tom-yamsoep met garnalen en zoete aardappel
Recepten
Tongschar met gember en Chinese groenten
Recepten
Pittig broodje bal
Recepten
Roggebrood op z'n zweeds
Gravad lax Smörgås
Recepten
Tomaten-broodsalade met vis
Recepten
Courgettekoekjes met salsa
Recepten
Lamskoteletjes met tuinbonen-linzensalade
In dit recept worden de grijze vliesjes van de tuinbonen verwijderd. Als je de licht bittere smaak van de vliesjes juist lekker vindt, laat je ze gewoon zitten.