Ginger ale

Ginger ale
  • Drankjes
  • Aantal personen: 4
  • gemberwortel , suiker , citroen
  • Vegetarisch
  • Zo gepiept (max 20 min)
  • Zonnig & zomers

Ingrediënten

250 g verse gemberwortel, geschild en in stukken
165 g suiker
120 ml water
koolzuurhoudend water
schijfjes citroen
 Extra: blender, zeef

 

BEREIDING
Pureer de gember in een blender; voeg evt een beetje water toe. Meng in een pannetje de gemberpuree met de suiker en het water. Breng het snel aan de kook, zet het vuur dan lager en laat het in ca 15 min zachtjes tot siroop inkoken. Laat afkoelen en zeef de siroop. Bewaar de siroop in de koelkast. Leng de gembersiroop met koolzuurhoudend water aan. Serveer met schijfjes citroen en evt ijsblokjes.

 

Fotografie: Edouard Sicot - Bewerking receptuur: Tal Maes
 
 
Meer Recepten...
Recepten
Spaanse Samfaina
Recepten
Griekse dolmadakia gialantzi
Recepten
Marokkaanse tajine met gamba's en venkel
Recepten
Franse coq-au-vin
Recepten
Granaatappel-perziksmoothie met rozenwater
Zomers door het granaatappelsap en licht geparfumeerde rozenwater. Rozenwater is onder andere te koop bij Turkse en Aziatische winkels.
Recepten
Shake van rood fruit met cacao
Recepten
Rode smoothie
Recepten
Citroentaart
CITROENTAART te doen| zoet | 1 taart voor 8-10 personen20 min bereidingstijd (+ 5 + 4 uur wachttijd)