Gevulde avocado’s met paling

Geschikt voor 4 personen

Sergio Herman is een groot fan van avocado’s. Vooral het vettige van de avocado in combinatie met paling vind hij onweerstaanbaar. Wel zeer belangrijk: avocado’s hebben altijd wat zuur nodig. Limoensap, azijn, citroenschil… dat zorgt voor fraîcheur. 

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

2 rijpe avocado’s
1/3 komkommer
1 eetlepel gesnipperde sjalot
biologische olijfolie
2 eetlepels gehakte verse koriander
2 eetlepels sushiazijn
sap van 1/2 citroen
sap van 1 limoen
1/2 versneden lente-ui
1 chilipeper
1 in blokjes gesneden gerookte palingfilet
peper en zout
volkoren zuurdesembrood,
blokjes in olijfolie gebakken
waterkers
basilicum
10 geroosterde amandelen

Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees eruit, zonder de schil te breken, en hak fijn. Doe in een mengkom en rasp 1/3 geschilde komkommer in deze kom. Voeg de gesnipperde sjalot, wat olijfolie, de verse koriander, sushiazijn en het sap van de citroen en de limoen toe. Voeg verse chilipeper naar eigen smaak toe (verwijder de zaadjes!). Meng alles samen en voeg eventueel wat extra olijfolie toe om het geheel smeuïger te maken. Kruid met peper en zout. Vul de avocadohelften met dit mengsel en werk af met blokjes gerookte paling, de zuurdesemcroutons, waterkers, basilicum en 1 ringetje chilipeper. Rasp ten slotte de amandelen over de avocado’s en serveer in een mooie schaal op schilferijs.
45 tips en trucs om je leven in de keuken een stuk makkelijker te maken >

TIP 
Controleren of je avocado goed is? Haal dan voorzichtig het steeltje eraf: is hij daaronder bruin, dan is hij waarschijnlijk ranzig vanbinnen. Is hij mooi groen, dan is hij goed. Zijn je avocado’s nog te hard? Doe ze dan in een plastic zak met een banaan, dan worden ze sneller zacht.

sergio
Uitgeverij Minestrone
Wat kost dat? 29,50 
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO