Gevuld brood met eieren, olijventapenade, kaas en basilicum

Geschikt voor 8 personen
gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui

Ingrediënten

1 pak broodmix (wit) voor 500 gram brooddeeg
1 potje groene olijventapenade
8 eieren, gekookt en gepeld
300 g oude kaas, geraspt
2 bollen mozzarella, in stukken gescheurd
1 handvol basilicum
olijfolie
versgemalen zout en peper
bloem om mee te bestuiven

BEREIDING
Bereid het brooddeeg volgens de gebruiksaanwijzing. Rol het deeg na een keer rijzen uit tot een rechthoek van 80 x 20 cm van 1 cm dik. Besmeer de helft van het deeg met een paar flinke lepels tapenade. Leg hierop de eieren, beide kaassoorten en de basilicum. Besprenkel licht met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout.

Vouw het deeg in de breedte over de vulling heen. Zorg dat het deeg de vulling goed afsluit. Draai de rol in spiraalvorm. Leg de rol op een met olijfolie ingesmeerde bakplaat, bestrooi hem met bloem en laat nog 20 minuten rijzen.

Bak het brood in ca 30 min in de oven op 180˚C gaar. Laat het brood eerst afkoelen voordat je het scheurt of aansnijdt.

Tip: met een paar ansjovisfilets erin maak je dit brood nog pittiger.

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO