Gestoomde pecan- en maplesiroop taartjes met mandarijn

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

150 g zelfrijzend bakmeel
50 g boter, ijskoud, in blokjes
25 g boter, om in te vetten
50 g witte basterdsuiker
1 ei, losgeklopt
1 el melk
150 g pecannoten, fijngehakt
8 el maplesiroop/ ahornsiroop
2 grote mandarijnen, geschild en in stukjes
100 ml crème fraîche

Extra: een stoompan, 4 stenen kommetjes

BEREIDING
Vet 4 kommetjes of kopjes in met boter. Snij met twee messen de stukjes koude boter door het bakmeel. Meng het ei door de bloem en boter. Voeg de melk toe en schep goed door elkaar tot een gebonden mengsel.

Schep de helft van de pecannoten en de siroop erdoor. Verdeel het beslag over de kommetjes en plaats in een stoompan. Leg het deksel op de pan en stoom in ca 20 min gaar. Verwarm de rest van de noten en de siroop en schep de mandarijn stukjes erdoor. Stort elk taartje op een mooi bordje en verdeel de siroop erover. Serveer warm. Lekker met een bolletje vanille-ijs.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO