Gesmoorde prei met doperwten

Geschikt voor 8 personen
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

25 g boter
2 el olijfolie
4 niet te dikke preien, in ringen
400 ml groente- of kippenbouillon
500 g diepvries doperwten
4 bosuien, in ringetjes

BEREIDING
Verhit de boter met de olie in een hapjespan. Smoor de prei in 15-20 min boterzacht. Schenk de hete bouillon erbij en laat 5 min heel zachtjes koken. Roer de bevroren erwten en bosuitjes door de prei. Verwarm nog 3-5 min tot de erwten beetgaar zijn. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Serveer direct.

fotografie: Myles New / Imsyndo - bewerking receptuur: Ingrid van Koppenhagen
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO