Gesmoorde prei met doperwten

Geschikt voor 8 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

25 g boter
2 el olijfolie
4 niet te dikke preien, in ringen
400 ml groente- of kippenbouillon
500 g diepvries doperwten
4 bosuien, in ringetjes

BEREIDING
Verhit de boter met de olie in een hapjespan. Smoor de prei in 15-20 min boterzacht. Schenk de hete bouillon erbij en laat 5 min heel zachtjes koken. Roer de bevroren erwten en bosuitjes door de prei. Verwarm nog 3-5 min tot de erwten beetgaar zijn. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Serveer direct.

fotografie: Myles New / Imsyndo - bewerking receptuur: Ingrid van Koppenhagen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO