Geroosterde wintergroenten

Geschikt voor 8 personen
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

6 flinke wortels, geschild
6 kleine pastinaken, geschild
1 knolselderij, geschild
1/2 koolraap, geschild
1 bol knoflook, gehalveerd
2 el olijfolie
2 el vloeibare honing

extra: groot bakblik of ovenschaal

BEREIDING
Verwarm de oven tot 200ºC. Snij de wortels en pastinaken in de lengte in vieren. Snij de knolselderij en koolraap in stukken van 2 cm. Schep de groenten in een groot bakblik om met de olie. Rooster ze in 40 min beetgaar. Druppel de honing erover, schep om en rooster de groenten in nog 10-20 min goudbruin. Bestrooi met versgemalen peper en zout.

fotografie: Myles New / Imsyndo - bewerking receptuur: Ingrid van Koppenhagen
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO