Geroosterde groenten met hangop van geitenyoghurt en kriekvinaigrette

Geschikt voor 6 personen

Dit recept komt uit het kookboek Hemelse Modder.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

5 dl geitenyoghurt
200 g rode bietjes
200 g rode ui
200 g venkel
200 g knolselderij
olijfolie
balsamicoazijn
1 tl verse rozemarijn
zout en peper
2 el kersensap
2 el balsamicoazijn
1 tl grove mosterd
6 el olijfolie

BEREIDING
Laat de yoghurt een nacht uitlekken in een doek in een zeef boven een kom. Breng op smaak met zout en peper. Verhit de oven tot 180 °C. Was de bietjes, maar schil ze niet. Pel de ui. Snij de biet, ui en venkel in acht parten. Snij de knolselderij tot frietjes. Leg alle groenten met de rozemarijn in een braadslee, sprenkel er olijfolie, balsamicoazijn en zout en peper over en rooster ze 30 à 40 minuten in de oven tot beetgaar. Laat ze afkoelen. 

Meng kersensap, azijn, mosterd en olijfolie en breng de dressing op smaak met zout en peper, en wat vocht van de groenten uit de braadslee. Besprenkel de groenten met de dressing en serveer ze met de hangop.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO