Gemarineerde groente

Geschikt voor 6 personen
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

250 ml water
60 ml wittewijnazijn
1 tl venkelzaad
3 takjes oregano, gerist
3 takjes tijm, gerist
3 blaadjes laurier
300 g krielaardappeltjes (8 min)
150 g worteltjes (5 min)
6 bosuitjes (5 min)
8 bloemkoolroosjes (4 min)
6 broccoliroosjes (4 min)
12 kleine spruitjes (3 min)
1 paprika, in repen (2 min)
1/2 courgette, in repen (2 min)
50 ml olijfolie
100 g radijs, in plakjes

BEREIDING
Maak een marinade van water, wittewijnazijn, venkelzaad, oregano, tijm, laurier, zeezout en grof gemalen peper en breng aan de kook. Stoom de groenten boven de kokende marinade volgens de tijden die erachter vermeld staan. Let op dat de marinade niet droogkookt, voeg zo nodig wat warm water toe. Laat de marinade tot 150 ml inkoken. Meng de gezeefde marinade met de olie en de groenten. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.

À LA MINUTE
Serveer de groenten op kamertemperatuur of warm ze op in de marinade. Meng er vlak voor het serveren plakjes radijs door.

Receptuur: Julius Jaspers
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO