Gemarineerde bresaola met peer, vijg en meloen

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

16 plakjes bresaola
1 limoen
6 el olijfolie
1 kleine (cantaloupe) meloen
2 kleine (doyenne de comice) peren
4 verse vijgen
2 tenen knoflook

BEREIDING
Leg de plakjes bresaola naast elkaar op een bord. Knijp de limoen erboven uit en schenk de olijfolie erover. Maal er grof en royaal (vierseizoenen)peper over. Zet het bord 15 min in de koelkast. Halveer intussen de meloen, schep de pitjes eruit en verwijder de schil. Snij het vruchtvlees in dunne plakken. Snij of schaaf de peren ongeschild in dunne plakjes. Snij de vijgen in vieren.

Blancheer de gepelde knoflook 2 min in kokend water. Snij de knoflook in dunne plakjes. Verdeel de plakjes bresaola, fruit en knoflook over de borden. Bedruip met de resterende marinade en maal er nog wat grove peper over. Serveer direct.

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO