Gemarineerde ansjovis

Geschikt voor 6 personen

Lekker als voor- of hoofdgerecht met een gemengde salade, of op dikke sneden geroosterd brood, ingewreven met een halve teen knoflook.

gerelateerd
Appel-rozentaart
Bibimbap met spicy gochujang-dressing
Salade van gegrilde spruiten en witlof met gember-misodressing
Paté de foie de porc

Ingrediënten

30 verse ansjovisjes
4 bosuitjes
1 tl korianderzaad
1 tl jeneverbessen
wittewijnazijn
olijfolie
peper en zout uit de molen
sap van 4 citroenen
2 kruidnagels
2 laurierblaadjes

BEREIDING
Vraag de visboer de visjes schoon te maken of doe het zelf, het is erg makkelijk. Houd telkens een ansjovis onder de koude kraan en wrijf met je duimtoppen die paar schubben eraf. Trek de kop eraf – de ingewanden komen dan vanzelf mee. Laat je duimen aan weerszijden langs de graat glijden om hem los te maken, knip met een schaar de graat eraf maar laat het staartje zitten. Spoel de visjes goed schoon en leg ze op een laag keukenpapier.

Snij de bosuitjes in ringen. Meng in een lage schaal wat van de bosuitjes met een beetje korianderzaad en jeneverbessen plus 2 tl azijn. Leg hierop een rij ansjovisjes naast elkaar en druppel er 1 el olijfolie over. Bestrooi met peper en zout. Maak opnieuw een laag van bosui, korianderzaad, jeneverbessen, etc. en ga zo door tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laag ansjovis. Bedek met olijfolie, schenk het citroensap erover en leg de laurierblaadjes en de kruidnagels erop.

Zet de ansjovis afgedekt in de koelkast en marineer ze minstens 2 dagen, maar maximaal 8 dagen. Haal de ansjovis tijdig uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te kunnen eten.

gerelateerd
Appel-rozentaart
Bibimbap met spicy gochujang-dressing
Salade van gegrilde spruiten en witlof met gember-misodressing
Paté de foie de porc
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO