Gelakte eend

Geschikt voor 6 personen

Een recept uit De Wilde Keuken, de kookbijbel over jagen en wild van Stéphane Reynaud.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

6 borstfilets van wilde eend
3 struikjes witlof
50 g boter

Voor de marinade
3 tenen knoflook
1 theelepel maïzena
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels rode maury of port
1 eetlepel rijstazijn
1 eetlepel stroop of honing
1 theelepel quatre-épices

Pel de tenen knoflook en hak ze fijn. Roer een papje van ma.zena en sojasaus en voeg de overige ingredi.nten voor de marinade toe; het moet een stroperige marinade worden. Bedek de borstfilets ermee, wikkel ze in plasticfolie en leg ze 24 uur op een koele plek. Verhit de ovengrill op 200 °C. Leg de borstfilets met de velkant boven op een bakplaat, zet ze onder de grill en haal ze er elke 2 minuten uit om ze weer met marinade te bestrijken. Ga 10 minuten zo door. Snijd de struiken witlof over de lengte in vieren en bak ze in boter maar zorg dat ze knapperig blijven. Bestrooi ze met zout en peper en zet ze met de eendenborstfilets op tafel.

De Wilde Keuken

Wilde Keuken

Wat kost dat? €34,95
Waar? Via Bol.com.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO