Gekruide geitenkaas met perendruivenstroop

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

Voor de geitenkaas
200 g jonge geitenkaas zonder korst
4 el gedroogde Provençaalse kruiden
1 el roze peperkorrels, geplet

Voor de perendruivenstroop (ca 600 g)
2 kilo witte druiven, liefst muskaatdruiven
1 kilo stevige stoofperen, geschild en in kleine stukjes
8 kardemonpeulen
2 blaadjes laurier

BEREIDING
Meng de kruiden en de peper door elkaar en verdeel over een vlakke ondergrond. Rol de geitenkaas door de kruiden. Pers de druiven en zeef het sap. Gooi de velletjes en pitten weg. Giet het sap in een pan en doe de stukjes peer, de kardemon en de laurier erbij. Laat het geheel op laag vuur 4 uur inkoken tot je een ingedikte stroop hebt. Eet de kaas met de stroop op een stuk warm brood met gezouten roomboter.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO