Geitenkaasrolletjes met rauwe artisjoksalade

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

200 g zachte geitenkaas
1 tl piment d’Espelette
16 dungesneden plakjes Bündnerfleisch (of Naegelholt)
200 ml olijfolie
1 citroen
4 kleine paarse artisjokken
2 el balsamicoazijn
50 g rucola

BEREIDING
Snij de geitenkaas in 16 stukken en vorm er repen van. Bestrooi ze met piment en rol elke reep geitenkaas in een plakje vlees. Leg de rolletjes naast elkaar in een diep bord. Schenk de helft van de olijfolie erover en marineer ze minstens 30 min (en max 1 week!) in de koelkast. Vul een grote kom met ijskoud water en het sap van de citroen.

Verwijder de stugge buitenste artisjokblaadjes en knip de harde puntjes van de overige blaadjes. Schaaf de artisjokjes met een mandoline of snij ze met een scherp koksmes in dunne repen. Leg die meteen in het citroenwater, om zwart kleuren te voorkomen.

Klop een vinaigrette van de resterende olijfolie, de azijn en wat zout en peper. Laat de artisjok uitlekken, dep in een schone theedoek goed droog. Meng de artisjok met de rucola en de vinaigrette. Serveer de uitgelekte geitenkaasrolletjes met een pluk artisjoksalade.

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO