Gegrilde zalm met avocado-tomaatsalade

Geschikt voor 12 personen
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

750 g kerstomaatjes
4 gehalveerde avocado’s
2 rijpe groene chilipepers, in stukjes
bosje koriander, in ringetjes gehakt
1 kleine rode ui, in dunne halve ringen
sap van 4 limoenen
2 stukken zalmfilet met vel à 650 g
2 el bruine basterdsuiker
2 el pikant gerookt paprikapoeder (Pimentón de la vera)
tortillachips om erbij te serveren

Extra: barbecue, aluminiumfolie

BEREIDING
Meng in een schaal de tomaten met de avo­cado, chilipeper, koriander, ui en het limoen­sap. Breng op smaak met zout en peper. Zet tot gebruik in de koelkast. Steek de barbecue aan. Wrijf de zalmfilets in met de suiker en het paprikapoeder. Bestrooi ze met zout en peper. Vet de velkant met een beetje olie in en leg de zalmfilets met de vel­kant op 2 lagen aluminiumfolie.

Leg ze op het rooster van de barbecue en gril ze afhankelijk van de dikte in 8­10 min gaar; de vis moet stevig aanvoelen. Neem ze van de barbecue en laat ze enkele min rusten. Serveer de zalm met de salade en tortillachips.

LET OP
De salade kun je van tevoren bereiden en in de koelkast bewaren. De smaak gaat er alleen maar op vooruit.

receptbewerking: Tal Maes fotografie David Munns / Imsyndo
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO