Gegrilde visspiesjes

Geschikt voor 6 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

6 kleine uitjes, gehalveerd
250 g minicourgettes, in dikke plakken
125 g peultjes
200 g kerstomaten
600 g kabeljauwfilet, in blokjes

Voor de marinade
rasp en sap van 1 citroen
1 el olijfolie
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
zeezout

Extra: 6 vleesspiesen

BEREIDING
Kook ui, courgette, peultjes en tomaten 5 min in gezouten water. Rijg om en om ui, wat peultjes, courgette, tomaat en vis aan de spiesen. Meng voor de marinade citroensap, rasp, olie, kruiden en zout en leg de spiesjes hier 1 á 2 uur in. Bak de spiesjes 10 min op of onder de grill, keer regelmatig. Gebruik je houten spiesen, week die dan minimaal 1 uur in water voor je ze gebruikt, anders verbranden ze tijdens het grillen.

Fotografie: Jérôme Bilic
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO