Gegrilde maïskolven met mango-mojito

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

4 zeer verse maïskolven (met groen blad)
1 el korianderzaad

Voor de mojito:
2 kleine, rijpe mango's
sap van 2 limoenen
1 lente-uitje, fijngesneden
1 el oerzoet (ingedikt rietsuikersap, natuurvoedingswinkel)
snuf zout
verse koriander, naar smaak

Extra: keukentouw

BEREIDING
Week het touw en de kolven 15 min in koud water. Pof het korianderzaad in een droge, op bijna hoog vuur verhitte koekenpan tot het springt. Vouw de maïsbladen voorzichtig open en strooi er wat van het korianderzaad in. Bind het touw losjes om de kolven vast en gaar de maïs op de barbecue, in 15-20 min. Schil voor de mojito de mango's, verwijder de pit, hak het vruchtvlees fijn en meng dat met limoensap, lente-ui, oerzoet en koriander naar smaak. Serveer bij de maïs.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO