Gegrilde bavette met linzen en koriandersaus

Geschikt voor 12 personen

 

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

limoenen 3, het sap
sojasaus 75 ml
gemalen komijn 3 el
olijfolie 4 el,
plus extra suiker 1 el
gedroogde chilivlokken 2 tl
bavette 1,5 kg, in 6-7 stukken (schuin op de draad gesneden)
Le Puy-linzen of belugalinzen 600 g
haricots verts of sperziebonen 500 g
 
Voor de korianderdressing
koriander, een flink bosje
fijngehakt groene chilipepers 2, zaadjes verwijderd en fijngehakt
knoflook 2 tenen, geperst
ui 1 kleine, gesnipperd
rodewijnazijn 5 el
olijfolie 5 el
 
Extra: barbecue of grillpan, aluminiumfolie

Meng in een grote ondiepe schaal van aarde­werk limoensap, sojasaus, komijn, olie, suiker en chilivlokken. Wentel het vlees erdoor en voeg zout en peper toe. Laat het vlees mini­maal 2 uur, maar liever een nacht, in de koel­kast marineren. Meng voor de korianderdressing alle ingre­diënten in een kom. Voeg zout en peper toe.

Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze net gaar zijn. Laat ze uitlekken en schep ze om met wat olijfolie. Kook de haricots verts of sperziebonen in 3­4 min beetgaar. Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water. Meng de bonen met wat olijfolie, zout en peper.

Gril de stukken bavette op de barbecue of in een grillpan afhankelijk van de dikte 3­5 min per kant. Laat ze 7­10 min onder folie rusten. Snij de stukken vlees in dunne plakjes. Verdeel de linzen, bonen en het vlees over een platte schaal en schep de korianderdressing erover.
 
Lees ook:
Doen! Een detox retreat >
Lievelings: bloemkoolkannen en ananaspotten >
Tip: bierbrouwen met de Hema >

receptbewerking: Tal Maes fotografie David Munns / Imsyndo
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO