Gazpacho van watermeloen en tomaat

Geschikt voor 4 personen

Heerlijk fris recept voor warme zomerdagen.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

200 g watermeloen, geschild, ontpit en in heel kleine blokjes
600 ml gepureerde watermeloen, tevoren geschild en ontpit
2 middelgrote tomaten, in heel kleine blokjes
½ komkommer, in heel kleine blokjes
1 kleine rode of groene paprika, in heel kleine blokjes
2 el limoensap
1 bosje koriander, alleen de blaadjes, gehakt
1 tl geraspte gember
½ kleine rode peper, ontpit en fijngehakt
1 lente-ui, fijngehakt
1 tl himalaya- of zeezout
zwarte peper uit de molen

Extra: blender (evt keukenmachine) voor de meloen

BEREIDING

Doe alle ingrediënten behalve de zwarte peper in een grote schaal en roer om. Breng op smaak met peper en evt extra zout. Koel goed en serveer.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO