Gazpacho van asperges met serranotoast

Geschikt voor 6 personen

Ja er liggen weer asperges in de winkel! Kan jij geen genoeg krijgen van deze 'Koningin der Groente'? Maak dan eens dit verkoelende zomerse gerecht: gazpacho, maar dan van asperges. 

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

300 g witte asperges, geschild

500 ml groentebouillon

2 el amandelschaafsel

1 teen knoflook, grof gesneden

1 ciabattabroodje, in sneetjes van 1/2 cm

6 plakjes serranoham6 gemarineerde artisjokharten (pot), gehalveerd

(Spaanse) olijfolie extra vierge

Extra: een keukenmachine of staafmixer

BEREIDING
Kook de asperges in de groentebouillon in 15 min. Neem de pan van het vuur en laat de asperges in de bouillon afkoelen tot kamertemperatuur.

Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord.

Pureer de asperges met de bouillon en de knoflook in de keukenmachine of met de staafmixer glad. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de aspergegazpacho in de koelkast goed koud worden.Rooster de sneetjes ciabatta in een broodrooster krokant. Beleg ze met een plakje serranoham en de artisjokharten.

Schenk de gazpacho in kleine (wijn)glazen. Druppel er wat olijfolie in en leg het brood op de glaasjes.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO