Garnalen-kerriesoep met rijst

Geschikt voor 6 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

12-18 rauwe grote diepvriesgarnalen, ontdooid
1 el olijfolie
2 bosuitjes, in ringen
4 tenen knoflook, gehakt
2-3 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
1 el kerriepoeder
een snuf cayennepeper
2 liter visbouillon
100 g basmatirijst
1 tomaat, zaadjes verwijderd en in blokjes
zout en versgemalen peper
een handvol verse spinazie, grof gesneden

BEREIDING

Pel de garnalen, maar laat aan enkele de staartstukken zitten voor de garnering. Snij de garnalen doormidden. Verwarm de olie in een soeppan en fruit de uitjes 2 min. Voeg de knoflook, gember, kerrie en cayennepeper toe en bak alles 2-3 min. Schenk er de bouillon bij en voeg de rijst toe.

Breng aan de kook en laat de soep dan op laag vuur nog ca 20 min koken tot de rijst gaar is. Voeg de tomaat, cayennepeper en garnalen toe en kook de soep zachtjes 3-4 min of tot de garnalen gaar zijn. Roer er vlak voor het opdienen de spinazie door. Breng op smaak met zou en peper.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO