Ganache à glacer

Geschikt voor 1 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

100 g glucosestroop (maakjetaart.nl, horecagroothandel, of Duikelman in Amsterdam)
300 ml room
100 g fijne suiker
100 g roomboter, in stukjes
250 g pure couverture of pure chocolade, fijngehakt

BEREIDING

Weeg de glucosestroop af in een steelpannetje. Breng met de room en suiker aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg de gehakte chocolade toe. Niet te veel roeren! Roer, wanneer de chocolade geheel gesmolten is, de stukjes boter in een keer door de massa.

Verdeel de ganache in 2 delen. Laat 1 deel een beetje afkoelen in de koeling en besmeer de lagen van de taart hiermee. De andere helft gebruik je om de hele taart mee te bestrijken. Als het glazuur goed vloeibaar is, kun je het ook over de taart gieten. Opnieuw verwarmen kan, maar doe het heel kort en au bain marie.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO