Frisse kruidensalade met groene asperges

Geschikt voor 6 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

1 bos groene asperges, de harde einden verwijderd
1 pakje groene mini-asperges
1 citroen
1 limoen
2 gele grapefruits
1 grote bos dille, grof gesneden
1 grote bos kervel, grof gesneden
1 bosje bladpeterselie, grof gesneden
2 bosjes waterkers, de harde stelen verwijderd en gewassen

Voor de dressing
2 el zure room
1 el honing, of meer naar smaak
200 ml lichte olijfolie
peper en zout uit de molen

BEREIDING

Blancheer alle asperges 2 min in gezouten kokend water, schep ze eruit en spoel ze koud. Rasp de schil van de citroen. Snij de boven- en onderkant er dik af. Zet de vrucht op een snijplank en snij met een scherp mesje van boven naar beneden de schil er zo dik af, dat je de vliezen meesnijdt en het vruchtvlees ziet. Snij boven een kom de parten tussen de vliezen uit en bewaar ze.

Doe hetzelfde met de rest van het citrusfruit en bewaar het opgevangen sap voor de dressing.
Snij de grote asperges overlangs. Hussel ze met de miniasperges, kruiden en waterkers tot een kruidensla. Schik op 4 borden en verdeel de citruspartjes erover. Bestrooi met citroenrasp.

Klop de zure room los met het opgevangen citrussap en de honing, giet de olie al kloppend in een dunne straal erbij en breng de dressing op smaak met zout en peper. Giet over de salades en serveer met bruin brood.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO