Frikadel speciaal

Geschikt voor 2 personen

Helemaal from scratch zelfgemaakt.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

200 g steak tartare gehakt
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 klein bosje verse Italiaanse kruiden, salie, rozemarijn, tijm, basilicum en oregano, fijngehakt
zout en vers gemalen peper
3 eetlepels olijfolie
1 uitje, gesnipperd

Voor de ketchup:
10 stukjes gedroogde tomaat op olie
1 pomodori tomaat, van zaadjes ontdaan en in parten gesneden

Extra: een staafmixer

BEREIDING

Kneed het gehakt goed door met het knoflook, kruiden en zout en vorm er vier lange dunne frikadelvormen van. Verhit de helft van de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de frikadellen op matig vuur rondom bruin. Pureer ondertussen de gedroogde tomaat en de pomodori tomaat met een staafmixer tot een dikke saus. Snij de frikandellen op bordjes in de lengte open, bestrijk met de tomaten ketchup en bestrooi met de uitjes.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO