Franse ovenschotel met saucijsjes

Geschikt voor 6 personen

De knoflook en saucijsjes geven deze winterse ovenschotel een volle smaak.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

2 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
2 wortels, in kleine blokjes
3 tenen knoflook, fijngehakt
4 tomaten, in kleine stukjes
1 blik witte bonen van 800 g, uitgelekt en afgespoeld
300 ml witte wijn
1 bouquet garni (takje peterselie, takje tijm en laurierblad samengebonden met keukentouw)
12 kleine of 6 grote saucijsjes
100 g oud witbrood, korsten verwijderd

Extra: ingevette ovenschaal, aluminiumfolie, keukenmachine

BEREIDING
Verwarm de oven tot 180°C. Verhit 1 el olijfolie in een grote pan en bak de ui, wortel, knoflook en tomaten 5 min op matig vuur. Voeg bonen en wijn toe en leg het bouquet garni erbij. Voeg zout en peper toe. Breng het aan de kook, zet het vuur lager en laat het 5 min sudderen.

Verhit in een grote koekenpan de rest van de olie en bak de saucijsjes op middelhoog vuur rondom bruin aan. Neem ze uit de pan. Schep de helft van het bonenmengsel in de ovenschaal en leg de saucijsjes erop. Verdeel de rest van het bonenmengsel over de worstjes. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak het gerecht 45 min in het midden van de oven.

Maal intussen het brood in een keukenmachine tot niet al te fijn kruim. Neem het gerecht uit de oven, verwijder de folie en strooi het broodkruim over de schotel. Zet de schaal terug in de oven en bak het gerecht nog 20 min tot de broodkruimels goudbruin en knapperig zijn. Serveer met een groene salade.

Fotografie: Imsyndo/Philip Webb - Receptuurbewerking: Tal Maes
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO