Frambozencake

Geschikt voor 6 personen
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

100 g rozijnen
3 el rum
3 eieren
50 g suiker
125 g roomboter op kamertemperatuur
325 g bloem
1 zakje bakpoeder
2 flink rijpe bananen
250 g frambozen (vers of ontdooid)
strooibus poedersuiker

Extra: cakevorm, ingevet en bebloemd of van siliconen 

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 160°C. Week de rozijnen in de rum. Klop in een beslagkom de eieren met de suiker romig met een mixer. Klop de boter erdoor. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een andere kom. Mix de helft ervan door het eiermengsel.

Snij de bananen in stukjes en klop ze met de rozijnen, rum en de rest van de bloem goed door het beslag. Spatel tweederde van de frambozen erdoor. Schep het beslag in de cakevorm en verdeel de rest van de frambozen over de bovenkant; druk ze een beetje in het cakebeslag.

Bak de cake in ca 45 min goudbruin en gaar (test dit met een satéstokje of punt van een mes; het moet er droog uitkomen). Laat de cake op een taartrooster afkoelen en bestuif met poedersuiker.

 
TIP
Serveer deze cake als brunchgerecht bij roerei of een compote van zomer-fruit

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO