Flammkuchen

Geschikt voor 4 personen

Alles wat je weten moet over tarte flambée lees je hier. Of je begint met er eentje maken met dit recept. Wel zo lekker.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

Voor het deeg
1 tl (poeder)suiker
1 zakje gedroogde gist
100 ml lauw water
500 g bloem
zout
150 ml lauwe melk

Voor de taart
4 el arachideolie
2 uien, gesnipperd
500 ml crème fraîche
peper en zout uit de molen
nootmuskaat, vers geraspt
200 g ontbijtspek, in reepjes

Maak eerst het deeg. roer suiker en gist in een kopje door het water en zet 10 min op een warme plaats. Strooi de bloem op het werkvlak, maak er een kuiltje in en doe er een flinke snuf zout, de melk en het gistmengsel in. Meng alle ingrediënten van buiten naar binnen en kneed een soepel deeg in ca 10 min. Leg in een kom met een vochtige doek erover en laat 1½ uur rijzen tot de deegbal twee keer zo groot is geworden.

Verwarm intussen 2 el olie in een koekenpan en bak de ui ca 5 min tot hij zacht is. roer in een kom crème fraîche, peper en zout naar smaak en een paar snufjes nootmuskaat door elkaar en doe de ui erbij. Bak dan in de resterende olie de spekreepjes in ca 5 min bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Kneed het deeg nog een keer, verdeel het in tweeën en rol eerst de eerste helft op een met bloem bestoven werkvlak tot ca ½ cm dik uit. Leg voorzichtig op bakpapier en strijk de helft van het uienmengsel erover uit. bestrooi met de helft van de spekjes.

leg op een hete bakplaat (of liever nog: op een pizzasteen) en zet die in de oven op minimaal 230°C, maar hoe heter, hoe beter. Bak afhankelijk van de temperatuur van de oven 10-20 min of tot de taart goudbruin is. Maak op dezelfde manier de tweede taart.

Méér hartige taarten >

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO