Eenpersoonskippetje met pancetta, knoflookartisjok en paddestoelen

Geschikt voor 6 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

3 bollen knoflook
6 poussins (piepkuikens, goede slager of poelier)
1 bosje verse tijm, de helft fijngehakt
peper en zout
olijfolie
6 plakken pancetta
1½ kilo verse bospaddestoelen: portobello, cantharellen, kastanjechampignons, reuzenchampignons en/of oesterzwammen, schoon en grof in stukken
6 kleine artisjokken van 8 à 10 cm lang
sap van 1 citroen

BEREIDING
Halveer de bollen knoflook overlangs. De onderste helften zullen mooi aan elkaar blijven zitten, de losse teentjes van de bovenkant kun je pellen en hakken. Vul de kippetjes met een mengsel van gehakte knoflook, gehakte tijm en peper en zout. Wrijf ze in met olijfolie en peper en zout en leg ze op een bakplaat. Beleg de kippenborstjes met een plak pancetta. Verdeel de gehalveerde bollen knoflook tussen de kippen en doe er wat van de paddestoelen bij. Verdeel de rest van de paddestoelen over een andere bakplaat. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met peper en zout en tijm.

Kook de artisjokken in 30 min in gezouten water met het citroensap gaar en laat iets afkoelen. Verwarm intussen de oven op 180°C. Zet de kippetjes erin en bak ze in ca 45 min gaar. Schuif de paddestoelen de laatste 10 min erbij in de oven. Versier de kippetje met de takjes tijm en dien alles samen op: paddestoelen, kip en de gehalveerde artisjokjes. Geef er gegrilde polenta bij.
 

Fotografie: René Kramers - Receptuur en styling: Yvette van Boven
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO