Eendenborst met gratin van knolselderij

Geschikt voor 6 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

1 kg knolselderij, schoon
100 g boter
nootmuskaat
200 ml slagroom
200 ml melk
3 eendenborsten van ca 300 g
12 takjes verse tijm

Extra: keukenmachine of mandoline

BEREIDING

Snij de knolselderij met behulp van een keukenmachine of met een mandoline in dunne plakken. Kook de plakken 10 min in ruim kokend water en laat uitlekken.
Smeer een kleine braadslede in met boter en bedek de bodem met een laagje knol. Bestrooi met peper en zout en nootmuskaat. Meng room en melk en giet wat op de eerste laag, leg er dan nog een laag selderij op. Ga zo door tot de selderijknol op is en je braadslede vol.

Het is belangrijk elke laag te bestrooien zout, peper en nootmuskaat. Leg wat klontjes boter op de bovenste laag en zet het geheel een uur in een op 200°C voorverwarmde oven. Bestrooi de eendenborsten met zout en peper en bak ze 3 min in een pan met een antiaanbaklaag op de vette kant. Giet ruim de helft van het vet af en draai de eendenborsten om. Bak ze nog 2 min en laat ze afkoelen.

À LA MINUTE
Houd de gratin warm en leg de eendenborsten nog 8 min in een op 180°C voorverwarmde oven. Laat ze op een plank nog 5 min doorgaren en snijd ze doormidden. Serveer iedereen een halve eendenborst, al dan niet getrancheerd, met wat van de gratin, bestrooid met wat verse tijm.

Receptuur: Julius Jaspers
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO