Druiven-amandeltaart

Geschikt voor 6 personen

Niets zo lekker als de geur van zelfgebakken taart in je huis. Daarom vandaag in Today's special: het recept voor de lekkerste druiven-amandeltaart.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

Taartdeeg:
200 g tarwebloem & wat bloem voor het uitrollen
2 el poedersuiker
een mespunt zout
100 g koude boter
1 eidooier
2 el ijskoud water

Voor de vulling:
150 g amandelspijs
1 ei
2 el crème fraîche
400 g pitloze rode of blauwe druiven, gewassen
4 el kristalsuiker
½ tl kaneel

Extra: vlaaivorm, 26 cm Ø

BEREIDING

Zeef de bloem en poedersuiker met het zout boven een kom. Snij de boter met behulp van twee messen door de bloem tot een kruimige massa. Roer de dooier los met het water en schenk lepel voor lepel door de bloem. Kneed licht tot een samenhangende deegbal. Verpak het deeg in plasticfolie en leg 30 min in de ijskast.

Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit tot een ronde lap van 30 cm Ø. Bekleed er de vlaaivorm mee. Roer de spijs los met ei en crème fraîche. Verdeel dit over het deeg, maar laat de randen vrij. Verdeel de druiven erover. Vouw de deeg rand naar binnen over een deel van de vulling. Bestrooi de taart met suiker en kaneel en bak in 30 min goudbruin en gaar.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO