Crostini met schelvislever en zoetzure komkommer

Geschikt voor 4 personen

Uit het kookboek Vis uit Blik van Bart van Olphen.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

1 komkommer
3 el witte-wijnazijn
snufje zout
3 el gembersiroop
Stokbrood
Olijfolie
1 blikje schelvislever van 120 g, uitgelekt
1 bosje bieslook
1 rode ui, geschild en in dunne, halve ringen gesneden

• Snijd de komkommer over de lengte doormidden en verwijder met een lepel de zachte kern. Snijd een kwart van het vruchtvlees in strips.
• Maak een marinade van de witte-wijnazijn, het zout en de gembersiroop. Leg de komkommerstrips een uur in de marinade.
• Snijd het stokbrood in sneetjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en geef de sneetjes een kleurtje.
• Prak met een vork de schelvislever fijn. Voeg een scheut olijfolie, witte peper en bieslook toe en schep een paar keer om.
• Schep de schelvislever op toast.
• Verdeel de komkommer over de schelvislever en garneer met de rode ui.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO