Crêpes met honing-citroensaus

Geschikt voor 6 personen

Crêpes met honing-citroensaus. Begin je al te watertanden? No problemo, want deze crêpes staan zo op tafel. Het recept komt, heel toepasselijk, uit het boek Pannekoeken & Crêpes.

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

Honing-citroensaus
5 citroenen
60 ml vloeibare honing
20 g boter

Beslag voor crêpes
250 g tarwebloem|
70 g suiker
1 snufje zout
2 eieren
30 g gesmolten boter
100 ml water
400 ml halfvolle melk

Crêpes- of koekenpan (26cm)

BEREIDING
Doe de bloem, de suiker en het zout in een grote kom. Voeg de eieren en de boter toe. Klop goed door. Giet eerst het water en dan de melk in kleine hoevelheden tegelijk erbij en roer het geheel tot een homogeen beslag.

Verwijder van 3 citroenen de schil en snijd deze in dunne reepjes. Pers het sap van alle 5 citroenen uit. Verwarm dit sap samen met de honing 2 minuten in een pannetje op matig vuur.

Vet de crêpes- of koekenpan in met een klontje boter en verwarm de pan op hoog vuur. Schep een lepel beslag in de pan en bedek die er gelijkmatig mee. Bak de crêpe gedurende ongeveer 1,5 minuut en keer hem dan voorzichtig om. Bak de andere kant dan nog 1 minuut. Herhaal deze handelingen tot al het beslag op is. Vet de pan iedere keer opnieuw in.

Giet 3 eetlepels honing-citroensaus in het midden van elke crêpe. Laat nog 2 minuten warm worden Vouw de crêpes in vieren. Verdeel over de bovenkant van de crêpepakketjes eebn paar reepjes citroenschil en besprenkel die met een eetlepel honing-citroensaus.

Tip! Voor het perfecte beslag laat je het beslag, afgedekt met een schone theedoek, 1 uur op kamertemperatuur rusten, waardoor de pannenkoeken of crêpes soepeler worden en minder makkelijk breken. 

Uit: Pannenkoeken & crêpes
Auteur: Christelle Huet-Gomez
Uitgever: Becht

pannenkoeken-crepes-boek

€9,95 via Bol.com

Probeer ook eens dit klassieke recept voor crêpes >

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO