Cranberrytaartje met amandelspijs en zure room

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

375 g verse (of ontdooide diepvries-)cranberry’s
100 g rietsuiker
150 g amandelspijs, fijngehakt snufje gemalen vanille (of vanillemerg)
150 g volle roomkaas
3 middelgrote eieren

Extra: ovenschaaltje van 25 cm ø, ingevet

BEREIDING

Verdeel de cranberry’s over het ovenschaaltje, doe de suiker erbij en schep alles om. Draai de rest van de ingrediënten in de keukenmachine tot een glad mengsel en stort dit over de cranberry’s. Verwarm de oven op 200˚C. Bak het taartje in het midden van de oven in ca 35 min gaar en goudbruin.

Lekker met geklopte zure room met een scheutje gezoet cranberrysap erdoor.

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO