Cranberrycompôte met sinaasappel

Geschikt voor 4 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

500 g verse cranberry’s, schoongemaakt
200 g lichte rietsuiker (natuurvoedingswinkel)
1 onbespoten sinaasappel

Extra: ovenschaal, zesteur

BEREIDING

Doe de cranberry’s in de ovenschaal en bestrooi ze met de suiker. Trek met een zesteur mooie reepjes van de sinaasappelschil en pers het sinaasappelsap uit. Doe de schil en het sap bij de cranberry’s, dek de schaal af en zet in de oven op 170˚C. Roer de compote na 10 min door, dek hem weer af en zet nog eens 20 min in de oven tot de bessen zacht zijn. Serveer bij rode kool en koud vlees. Ook lekker op ouderwetse boterkoekjes.

Het broodje is briochebrood met wat roomkaas en de relish. Het broodje erachter is belegd met de compote.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO