Cranberry-chocoladekoekjes

Geschikt voor 8 personen

 

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

75 g zachte boter
50 g lichtbruine basterdsuiker
50 g fijne kristalsuiker
1 ei
enkele druppels vanille-extract
160 g bloem
1/2 tl bakpoeder
zout
110 g pure chocolade, grof gehakt
50 g gedroogde cranberry’s

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 190°C (gasstand 5) en bekleed twee bakplaten met bakpapier. Meng boter en suiker met een houten lepel goed door elkaar en klop het mengsel met een elektrische mixer glad. Meng ei en vanille-extract erdoor. Zeef bloem en bakpoeder boven de kom en voeg een snufje zout toe.

Klop met een houten lepel tot er een zacht, zanderig beslag is ontstaan. Roer chocolade en cranberry’s erdoor. Maak je handen een beetje nat, neem steeds 1 tl deeg en maak er een balletje van. Leg de balletjes met wat tussenruimte op de bakplaten.

Bak 12-15 min of tot de koekjes goudbruin zijn en donkere randen hebben. Haal ze uit de oven, maar laat ze op de bakplaten afkoelen en opstijven. De koekjes zijn enkele dagen houdbaar in een koektrommel.

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO