Couscoussalade met witte tonijn

Geschikt voor 4 personen

Recept uit het kookboek Vis uit Blik van Jan van Olphen.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

250 gram couscous
Kippenbouillon
Olijfolie
grof zeezout
witte peper uit de molen
1 flinke puntpaprika, in stukjes gesneden
3 blikjes witte (Albacore) tonijn in olijfolie (uitlekgewicht 100 g per blikje)
1 flinke rode ui, in ringen gesneden
paar takjes dille
paar takjes basilicum
paar takjes platte peterselie
bieslook, in lange stukjes gesneden

• Gaar de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik kippenbouillon in plaats van water.
• Laat de couscous afkoelen. Werk de couscous los met een vork.
• Breng op smaak met olijfolie, zout en peper.
• Schep de paprika door de couscous.
• Verdeel de couscous over vier bordjes of een flinke schaal.
• Verdeel de tonijn over de couscous.
• Garneer de couscous met de rode ui, blaadjes dille, basilicum, peterselie en stukjes bieslook.
• Sprenkel wat olijfolie over de salade.

gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO