Couscoussalade met witte tonijn

Geschikt voor 4 personen

Recept uit het kookboek Vis uit Blik van Jan van Olphen.

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart

Ingrediënten

250 gram couscous
Kippenbouillon
Olijfolie
grof zeezout
witte peper uit de molen
1 flinke puntpaprika, in stukjes gesneden
3 blikjes witte (Albacore) tonijn in olijfolie (uitlekgewicht 100 g per blikje)
1 flinke rode ui, in ringen gesneden
paar takjes dille
paar takjes basilicum
paar takjes platte peterselie
bieslook, in lange stukjes gesneden

• Gaar de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik kippenbouillon in plaats van water.
• Laat de couscous afkoelen. Werk de couscous los met een vork.
• Breng op smaak met olijfolie, zout en peper.
• Schep de paprika door de couscous.
• Verdeel de couscous over vier bordjes of een flinke schaal.
• Verdeel de tonijn over de couscous.
• Garneer de couscous met de rode ui, blaadjes dille, basilicum, peterselie en stukjes bieslook.
• Sprenkel wat olijfolie over de salade.

gerelateerd
Olijfoliecake met bitterkoekjeskruim, amaretto en citroenmascarpone
Hartige taart van babybiet en vijgen
Luchtige mascarponemousse met aardbei, basilicum en kletskoppen
Appel-rozentaart
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO