Courgetti met kip, feta en dille

Geschikt voor 2 personen

Pasta pollo zónder de koolhydraten. 

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui

Ingrediënten

2 courgettes
300 g kip
1 citroen
150 g feta of witte kaas
7 g verse dille, gesneden
Olijfolie

Extra:
Spiraalsnijder

BEREIDING:

1. Snij de kipfilet in blokjes. Verhit twee theelepels olie in een pan en bak de kip gaar tot hij niet meer roze, maar goudbruin is. Check ook de binnenkant.

2. Breng ondertussen water aan de kook in een ruime pan. Maak met de spiraalsnijder courgetti van de courgettes. Kook de courgetti zo'n één à twee minuten tot hij wat zachter is, giet af in een vergiet en laat uitlekken.

3. Doe de courgetti in een grote kom. Pers de citroen uit in een kopje en meng het sap door de courgetti. Verkruimel de feta in de kom, voeg de helft van de dille toe en doe de kip erbij. Meng het geheel goed.

4. Verdeel de courgetti over de borden en serveer met de resterende dille. 

Beeld: Getty.

gerelateerd
Bloemkool met daslook en huisgemaakte piccalilly
Kaasfondue met Zwitserse kazen en brie
Zwitserse kaasfondue
Kruidige kaasfondue van Goudse kaas met pancetta en ui
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO