Courgettekoekjes met salsa

Geschikt voor 2 personen
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije

Ingrediënten

bloem 200 g
ei 1
melk 200 ml
courgettes 2, geraspt
rode ui 1, gehalveerd en in dunne halve ringen
olijfolie 3 el
avocado 1 grote, in blokjes
citroensap 1 el
koriander een klein bosje, fijngehakt
lente-uitjes 4, in ringetjes
zure room voor erbij

BEREIDING
Doe de bloem in een grote kom, maak een kuiltje in het midden. Klop in een andere kom het ei met de melk los en schenk het in het kuiltje. Klop het tot een dik en glad beslag. Voeg de geraspte courgette, ui, zout en peper toe en meng alles goed. Verwarm de oven tot 120ºC.

Verwarm een beetje olie in een grote antiaanbakpan. Schep 3 of 4 flinke eetlepels van het beslag los van elkaar in de pan. Bak de koekjes 3 min per kant of tot ze goudbruin en gaar zijn. Schep de koekjes op een bakplaat en houd ze warm in de oven terwijl je de rest van de koekjes bakt.

Meng in een schaal de avocado met het citroensap, de koriander en de lente-uitjes. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de courgettekoekjes met de salsa en de zure room.

Fotografie: imsyndo/Lara Holmes - Bewerking receptuur: Tal Maes
gerelateerd
Stoofpeer met chocoladegarnering
Kokosmakronen met chocolade
Chocoshock
Zoete-aardappeltoast van Jaimie van Heije
Wekelijks ELLE ETEN's LUNCHBOX ONTVANGEN?
GO